Onverwachts scoren; Het leger des heils.

Over sommige dingen ben ik best onzeker.
Maar over een ding zeker niet; “Ik kan namelijk ongelooflijk goed budget shoppen!”
Dat heeft in mijn ogen absoluut niets met veel geld te maken.
Ik zou er in theorie uit kunnen zien als een dure dame, met kleding van de kringloop.
Als ik tijd heb, dan ga ik ook weleens kijken bij het “Leger des Heils”
Ik kan daar de leukste dingen scoren! De dingen die ik daar scoor zijn wel erg onverwachts.
Ik moet van mijzelf openstaan voor het onbekende en tevens koop ik daar vaak dingen die ik wil “uitproberen” Natuurlijk ik weet zoals veel vrouwen precies wat me wel en niet staat. Maar omdat de kleding bij het leger des heils zo goedkoop is, ga ik ook weleens voor dingen die ik in eerste instantie niet snel zou kopen.
Er moeten trouwen wel een aantal zaken meewerken, zo is de winkel lang niet altijd open, en je moet ook de tijd nemen om alles uit te pluizen, niets hangt op stijl. Niets hangt op kleur of maat. En 99% van alles wat er hangt is rommel.
Pasgeleden had ik zo’n dag! Alles zat mee, hij was open, ik had er zin in, en niet onbelangrijk;
Mijn ogen stonden open…. 😉
Ik kwam die dag met een geweldige Score thuis.
Een echte Yves Klein rok. Nu denk je….is dat een merk?
Zoals je misschien wel weet Yves klein is een kunstenaar. Hij staat bekend om zijn ultramarijnblauwe kunstwerken. En dat was nu precies de kleur die de rok heeft!

Yves Klein is een kunstenaar waar ik graag tijdens mijn kunstlessen over vertel.
In 1957 exposeerde Klein te Milaan zijn doeken en sculpturen waren diep ultramarijn blauw, dat hij I.K.B. (International Klein Blue) noemde. Van 1957 tot 1959 decoreerde hij de nieuwe opera van Gelsenkirchen in monochrome blauwen. Hij vond de kleur (of verf) uit toen hij experimenteerde met ultramarijnblauw pigment . Ik heb welleens gelezen dat hij patent op die kleur heeft aangevraagd.
Vanaf dat moment spreken we binnen de kunst van de blauwe revolutie.

En van die blauwe revolutie is vanaf nu ook sprake in mijn kledingkast.
De rok koste mij 1.75 en is van een uitstekende kwaliteit. Ik zeg; Score!
Dont you just love it?

Shoppen jullie tweedehands?
Vind jij het ook zo leuk? Vertel het in de comments!

Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *