Tip: Niet voor watjes

Ooit hoorde ik een ontevreden beautyredacteur klagen…
“Dan moet ik weeeer naar Parijssss, 3 dagen, helemaal verzorgt in een hotel”
En dat alleen maar voor de lancering van een nieuwe
Rode lipstick!
Wat kan ik in hemels naam nog vertellen over de zoveelste rode lipstick? Dat hij roder dan rood is?

redlipstick

Ik voelde mijn ene wenkbrauw omhoog schieten, ja antwoorde ik
“Kan me voorstellen dat je echt tegen een burn-out aan zit”
Ik twijfelde, moest ik haar vertellen over mijn eigen baan? De werkdruk in het onderwijs?
Dat ik vaak wel, 240 kinderen per dag zie, iedere actie zorgvuldig afweeg, al die leerlingen hun eigen verhaal hebben, ik mij de tandjes werk, mijn collega’s en ik onbetaalde overuren maken van hier tot Tokyo
(Nee niet verzorgt en ook niet in een hotel) en de enige glamour een kopje koffie in de ochtend is?
Of liet ik die lieve beautyredacteur in haar waarde en nam ik het verhaal serieus?
Ik besloot het laatste. Ten slotte heeft iedereen zijn eigen strijd en ik kan mij echt voorstellen dat ik een gebrek aan inhoud ook vrij zwaar zou vinden. En ieder zijn ding.
Hoewel ik ervan overtuigt ben dat je in iedere baan zingeving kan vinden, besloot ik dat ik goed zit in het onderwijs, ik heb het naar mijn zin. En het past bij mij. De nieuwste lipstick die koop ik wel van mijn eigen centen.

Als ik nu begin over de nieuwste Kruidvat watjes hoor ik je meteen denken;
Sorry Su, dat is toch hetzelfde als die rode lipstick? Wat kun je daar nog over vertellen?

Ik heb iets nieuws gevonden; nieuwe watjes! Even wennen maar hartstikke goed!

12654160_1123436911023491_1820006336298956668_n
Toen ik die eerste avond zeer slaperig en relaxed een watje uit de verpakking haalde om mijn gezicht te reinigen dacht ik; Migado! Wat is dit?
In een klap was ik weer wakker. Hele harde Peeling watjes.
Snel pakte ik de verpakking erbij….HUH? Dit is iets anders!
Watjes die de dode huidcellen verwijderen. Ze maken de huid extra zacht en glad. Je mag ze maar 1 a 2 keer per week gebruiken. Ik moet toegeven, ik gebruik ze al een week, iedere dag, en lees nu pas dat dit dus niet de bedoeling is. Aha, typisch gevalletje; eerst lezen en dan doen!
Maar weetje? Ik leef nog. Met een beetje fantasie waan je jezelf in een luxe spa, iedere avond….ehmmm oh nee 2x per week, dus als dat geen zingeving is..dan weet ik het niet meer. Cotton Peeling, special Feeling.
En dat voor maar 1.19, ik zeg kopen!

12661915_1123436914356824_5199800070939230251_n

En die beautyredacteur? Ik hoorde dat ze is gaan reizen, iets met vrijwilligers werk en weeskinderen.
Ik hoop met rode lipstick in haar rugtas, voor dat extra stukje zingeving.

Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *